Een modern en vrijstaand “grachtenpand” | Assenrade | Hattem

Deze woning in de nieuwbouwwijk Assenrade in Hattem heeft in basis veel weg van een karakteristiek grachtenpand. De slanke hoofdvorm, de symmetrische gevel en een dak die achter de voorgevel schuil gaat, vind je ook in deze woning terug.

Ook in deze moderne variant is veel aandacht besteed aan de details, maar vallen deze juist nauwelijks op. De inpandige goten, diep terugliggende kozijnen, ingemetselde hemelwaterafvoeren en ook de glazen balkons zorgen voor een minimalistische, maar krachtige uitstraling. Hiermee komen de toegepaste, natuurlijke gevelmaterialen nog beter tot hun recht.

Nadat wij waren uitgeloot voor een kavel in Hattem, zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte architect. Met Jonathan hadden wij direct een goede klik. Hij heeft onze wensen dan ook perfect vertaald in een prachtig ontwerp!
Fam. Vosheuvel

Passend ontwerp

Een ontwerp dient niet alleen aan te sluiten op de wensen van de klant, maar ook de vorm van de kavel, de omgeving en de oriëntatie zijn een belangrijk uitgangspunt.

De achtergevel van deze woning is op het noorden gericht. De zijgevel ligt op het oosten en grenst aan een grasland. Aan de horizon is de dijk langs rivier de IJssel gelegen. Zowel de woonkamer als de woonkeuken zijn aan deze kant van de woning gesitueerd. Wanneer je de trap afloopt kijk je richting het fraaie landschap en de dijk.

grid