Rietgedekt landhuis met gastenverblijf | Enschede

’t Vaneker is een bijzonder gebied aan de noordelijke stadsrand van Enschede. Bossen en weides worden hier afgewisseld met heggen, houtwallen en muurtjes, typerend voor het Twentse coulisselandschap. Daarnaast zijn nog veel cultuurhistorische gebouwen uit de Tweede Wereldoorlog in het gebied aanwezig, welke een woonbestemming hebben gekregen.

Passend in deze omgeving is een rietgedekt landhuis met gastenverblijf ontworpen. Ondanks het grote volume van het landhuis, is het terrein open gehouden. Door de stalling van auto’s en de terrassen in de woning te integreren, wordt het landschap verder minimaal verstoord.

Jonathan heeft voor ons een prachtig huis ontworpen. Het ontwerp werd direct goedgekeurd door de gemeente en de stadsbouwmeester. Dit is het tweede, grote project dat hij voor ons uitvoerde. Jonathan is vakbekwaam, oplossingsgericht en realistisch. Wij zouden hem bij iedereen aanraden.
Fam. Peters | Enschede

Verbinding tussen landhuis en landschap

Het landhuis is letterlijk met de omgeving verbonden. De kenmerkende tuinmuurtjes van het Twentse coulissenlandschap komen terug in het het ontwerp. Deze zijn langs het terras en de stalling geplaatst en vormen de verbinding met het terrein. De belangrijkste zichtlijn, in het verlengde van de hoofdentree, komt terug in de terreininrichting met een bomenlaan aan de voorzijde en een lange vlonder aan de achterzijde. Ook de kleur- en materiaalkeuze zijn afgestemd op de landelijke omgeving.

Volg het laatste nieuws van Studio KOK op Instagram

Nieuwsgierig geworden?

grid