Modern en stijlvol bedrijfspand 22000 m2 | Dronten

Studio KOK is na een ontwerpselectie uit drie architecten gekozen voor de nieuwbouw van Bangma Verpakkingen B.V. in Dronten. Met een gebruiksoppervlakte van 22000 m2 en een hoogte van 12 meter is dit het grootste bedrijfsgebouw van de Flevolandse gemeente.

Vanwege de imposante afmetingen van het gebouw is voor een rustige en ingetogen vormgeving gekozen. De hoogte van de bedrijfshal is optisch gereduceerd door de gevel uit twee delen op te bouwen. De hal oogt hiermee minder kolossaal en sluit dan ook beter aan op de naastgelegen, lagere bebouwing.

Onzichtbare installaties

Voor een optimale indeling en daglichttoetreding zijn de kantoren bij dit bedrijfsgebouw voor de hal geplaatst. Het kantoorvolume is binnen de belijning van de hal gehouden. Hiermee vormen de kantoren en de hal alsnog één geheel.

Doorgaans worden de technische installaties bij een bedrijfsgebouw simpelweg op het dak geplaatst, wat het aanzicht verstoord. In dit ontwerp is een aparte, inpandige buitenruimte meegenomen, waar de installaties onzichtbaar zijn geplaatst.

Natuurlijk accent

De gevel naast de entree is met een kleurrijk natuursteen afgewerkt. Dit materiaal heeft een natuurlijke en warme uitstraling en zorgt voor een fraai contrast met het vele staal en glas. Ook de groene terreininrichting versterkt de uitstraling van het gebouw en is onderdeel van het ontwerp.

Kan uw bedrijf ook wel wat extra ruimte gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op

grid